her kommer "min" pepperkakeoppskrift. Nå er da de fleste oppskriftene ganske like, min er kanskje litt forskjellig siden jeg liker godt å bruke krydder. Julen er fylt med gode kryddersmaker, og derfor bruker jeg litt ekstra i pepperkakene. Dette er en relativt stor deig...Så obs på det. Det er lurt å lese gjennom hele oppskriften før man begynner:-)
150 g. smør
75 g. brunt sukker
75 g. hvitt sukker
125 g. lys sirup
125 g. mørk sirup
Dette varmes forsiktig i en kjele. Det må ikke koke, eller svis..
Ta kjelen av platen.
2 ts. ingefær
1 ts nellik
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts pepper
1 ts natron
ca. 500 g. hvetemel
1 egg (dette tilsetter du mel blandingen til sist, obs. vesken du eller i melblandingen må ikke være over kroppstemperatur, da vil eggehviten stivne!)
Bland dette sammen i en bolle.
ca. 1,5 dl fløte (du også bruke hel melk.)
Bland fløten i sukkerblandingen, og tilsett sukker/fløteblandingen til meleblandingen.
Når du ar blandet sammen ingrediensene, slik at deigen ikke er for "flytende" og ikke for fast, setter du den i kjøleskapet over natten. Husk at deigen blir fastere over natten.
Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og etter hvor tykke kakene er. Men ca. 180 grader, midt i ovnen i 8-10 min. Her må du nok prøve deg litt frem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar