søndag 10. mars 2013
Søndagsmiddag
Da var det på tide å planlegge søndagsmiddag, hum, tror det blir lapskaus idag. Det betyr at jeg må skjære fenalår kjøtt. (kan ikke si jeg har så kjempelyst, for det er tungt arbeid...) Men så blir det masse skrell av poteter, gulerøtter, kålrot, løk osv... som blir fin mat til rådyret "vårt". Vi har et lite damerådyr som tussler rundt husene. Tror det er all snøen som tvinger henne ned hit. Vi har vanligvis ikke så "store" dyr nede der vi bor. Vi har mest ekorn, og ymse fugler..
Best å skride til verket. Skal legge ut flere bilder så snart som mulig.
lapskausmiddag på mitt vis
(husk at du må velge mengde grønnsaker ut fra hvor mange porsjoner du skal ha. I dag skal vi lage mat til 7 personer.)
- Bruning(det du lager brunsaus av),vann eller kraft til å koke grønnsaker
- Gulerøtter ca. 10 stk.
- Kålrabi ca. 1-2 stk alt etter størrelsen på kålroten.
- Poteter ca. 10-15 stk.
- Løk 1 stk.
- Kjøtt av ønsket kvalitet, idag skal vi ha fenalår.
- Salt og pepper
Kok sammen alle ingrediensene i en stor kjele til grønnsakene og kjøttet er gjennomkokt, Desto mer du koker lapskausen desto mer mosete blir lapskausen.
Server så med flatbrød.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar