lørdag 24. november 2012
Julen
Da har jeg, ungene og bestemor hengt opp lys utendørs. Julepyntelys.. I år formet vi dem som et hjerte. Ja, jeg vet det er litt tidlig, men hva så? det er mørkt og grått ute, og vi bor langt inne i skogen, kan vi ikke få lov til å jukse litt og få litt lys rundt oss i den mørkeste årstiden.
Igår kjøpte jeg smør til å lage julekaker av. Det ser ut til at det hvertfall blir litt pepperkaker, boller og så får vi se. kanskje jeg lager litt julebrød med sukat og rosiner. Ellers kan det hende vi lager risboller, tro om det heter det? slike boller som lages av sjokolade og puffet ris... fryktelig mye søl men akk så gode:-) Så skal det vel være en bløtkake til julaften, krokankake til nyttårsafeten og muuuligens en delfiakake til romjulen... men det er ikke sikker jeg gidder. Det er så mye mat i julen, så man lider ikke akkurat noen nød.
Vi pleier å ha, lutefisk julaften, med mølje. Så har vi pinnekjøtt 1 juledag og til slutt steik(lammelår) 2 juledag. I tilegg har vi laget kjøttrull av elgkjøtt og sauekjøtt. Så kommer vi nok til å ha røykelaks. Åja, holdt på å glemme hjemelaget fruktsalat. mmmm... nydelig. Dette er standar pakken hjemme hos oss. Og gjett hva... vi gjentar hele greia til nyttårsaften.
Ja, høres veldig fetende ut, men det er bare en gang i året vi spiser alt dette. Resten av året er det lite rent kjøtt for eksempel. Vi er en stor familie så det blir for dyrt med rent kjøtt ellers i året.
Jeg gleder meg uansett til juleroen, julepynten, lukten av jul og julematen.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar