Lenge leve Hapå!
Jeg husker godt da jeg var lita. Familien var på ferie i Fleinvær, det var lange late sommerdager, sol og havet som slo mot land. Det var ikke vann på øyen der vi bodde, så alt vann måtte bæres/fraktes fra en annen øy. Kveldene hadde blodrød midtnattsol, måseskrik og bølgeskvulp. Men i all denne moderne nasjonalromantikken er det en annen ting som jeg husker veldig godt. Pålegget Hapå, ikke dette karamell klisset som "alle" digger nå til dags, men godt det mørke sjokolade Hapå`en.. hjembakt brød med litt svidd skorpe og mørk Hapå. Mmmm nydelig, og ikke minst en annen sort som det var vanilje eller muligens ananas smak på, tror det var ananas men er ikke sikker. Det var et utrolig godt og mildt pålegg, og jeg syns jeg husker at det var et slikt pålegg vi fikk når vi hadde dårlig matlyst.
Men hvor er den blitt av, hvor er den gode Hapå smaken blitt av? Var det en eller annen grunn til at de fjernet dette pålegget, at det var "farlig"? Jeg regner nok med at det var for dårlig salg på det, men likevel, solgte det så dårlig? Jeg synes godt man kunne byttet ut noe av alle disse sjokella, nutella, burellaene og hutellaene (eller hva de nå heter alle sammen) med for eksempel Hapå vanilje/ananas. De fleste smørbare påleggene idag er sjokoladebasert. Nå kan det hende at det var hvit sjokolade i Hapåen, men jeg tror ikke det. Det er/var ikke særlig mye sunnere enn dagens "Mutellaer"(les mutanter) men den var da i hvertfall en annen smak...
Kall meg gjerne gammeldags, men en ting er sikkert, jeg savner den gode gammle Hapåen.
Lenge leve Hapåen! (den gammle!)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar