lørdag 13. april 2013

Ertersuppe og Pannekaker

Det er veldig lenge siden jeg lagde ertersuppe og pannekaker, men her en dagen fikk jeg det for meg at dette var middag. Og ja, det er kjempegodt! Jeg har lært at man skal ha pannekaker til ertersuppe, noen andre som har den samme tradisjonen?

Vel her kommer oppskriften:
Jeg lagde suppe og pannekaker til 7 personer, og det blir mye suppe.
Ertersuppe
ca. 500g erter. gule. (husk at disse bør ligge natten over i vann,før de kokes. Skulle du nå ha lyst på suppe i dag, så kan du jukse, og det fungerer ! Ha ertene i kjelen, med vann, ha oppi to- tre gode teskjeer med bakepulver eller natron, kok så ertene opp, slik at det bobler. ta kjelen av platen og la det stå en times tid. før du koker ertene på vanlig måte. (erter må gjerne kokes i et par timer før du tilsetter grønnsaker, og du må ofte ha på med mer vann, slik at det blir suppe og ikke stuing.)

ca. 5 gulerøtter, skrellet og hakket i biter.
ca. 5-6 poteter, skrellet og delt i biter.
en liten bit purreløk, hakket og delt i biter.

Salt kjøtt, jeg brukte litt fenalår, som lå igjen etter jul. (jeg hadde frosset ned rester) Del kjøttet i passe biter, og ha det i gryta.

Kok alt sammen, sammen med ertene, husk du må kanskje fylle på med vann underveis. Og du kan tilsette litt pepper, kanskje salt, det kommer an på hvor salt kjøttet er.


Pannekaker
2-3 egg
sukker, etter smak og behag. Pisk egg og sukker til eggedosis.
melk
hvetemel
litt salt, ca. 1/2 ts.
1ts bakepulver, (det er første gang jeg brukte bakepulver i pannekaker, men de ble litt mykere av det, og etter min smak bedre egnet til å ha ved siden av suppen.)

Nå pannekakene er stekt og suppen kokt, (grønnsakene er møre/myke)  da er det bare å servere. Suppe i skål, og pannekaker på fat ved siden av. Ungene foretrekker å ha litt ekstra sukker på sine pannekaker, og delt i passe små biter (gjerne kalt musebiter).

Håper det smaker!:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar